Militair staat terecht voor mishandeling politieman

De militair Robby D. stond voor Krijgsraad-president Iwan Rasoelbaks, omdat hij op 28 december 2013 de politieagent S.S. zwaar lichamelijke letsels heeft toegebracht. Het strafbaar feit zou hij tezamen en in vereniging met een andere politieagent, Benjamin, gepleegd hebben. Het slachtoffer vertelde aan de Krijgsraad dat hij die bewuste dag samen met zijn vriend over de Kwattaweg reed toen bij het naderen van een zijstraat Benjamin zonder voorrang te verlenen met grote vaart optrok. S.S. die op dat moment Benjamin wilde wijzen op zijn roekeloos rijgedrag, ging het voertuig van Benjamin achterna. Op een gegeven moment kon hij het voertuig van Benjamin tot stoppen brengen, waarna er een woordenwisseling ontstond. Robby, die op dat ogenblik met zijn voertuig langsreed, zag de ruzie en besloot zich ook in te mengen.
‘Ie no sab a mang, a mang o soet yu kierie’, zei Robby aan de vriend van S.S. Hierna raakte hij ook in een woordenwisseling met S.S, waarbij hij het slachtoffer een klap toediende. Robby vertrok samen met de anderen van de locatie. Toen S.S. zich later op een andere locatie aan de Kwattaweg bevond, werd zijn voertuig door het voertuig van Benjamin klemgereden. Robby en Benjamin stapten uit en brachten vuistslagen toe aan het gelaat van S.S, waarvan S.S. een gebroken neus overhield. De verdachte ontkende vuistslagen te hebben toegebracht. Hij gaf wel toe een keer te hebben geklapt. Op 12 mei wordt deze zaak verder behandeld.

error: Kopiëren mag niet!