Overgrote deel recreatieoorden veilig voor dc Para

‘Van de recreatieoorden in het district Para heeft zeker 90 % al een goedkeuring binnen. Aan de resterende 10% wordt gewerkt. Er is een aantal aanvragen binnen dat voor de Paasvakantie afgerond moet zijn’, zegt bestuursopzichter Sherwin Piqué die belast is met de coördinatie van recreatieoorden te Para.
Een voorwaarde om in aanmerking te komen voor de goedkeuring is dat er op de recreatieoorden lifeguards aanwezig zijn. Voorts moeten er netten in het water geplaatst zijn. Ook is het nog steeds verboden alcohol te verkopen op de recreatieoorden, tenzij het om een openbare vermakelijkheidsactiviteit gaat. In het laatste geval gaat het om een vergunning die door de dc is verstrekt, zegt Piqué. In Para hebben nu 45 recreatieoorden zich laten registreren. Elk recreatieoord wordt voorzien van een bordje.
Het gebeurt nu vaak dat de gemeenschap belt en vraagt als een recreatieoord is goedgekeurd voordat het wordt bezocht. De eigenaren van de recreatieoorden zijn ingenomen met de ordening vertelt de bestuursopzichter. Om de ordening in goede banen te leiden, is er een taakgroep geïnstalleerd. Deze groep bestaat uit vertegenwoordigers van de bestuursdienst, het Bureau Openbare Gezondheidszorg en de politie. Alle vakantieoorden die veilig worden geacht door het commissariaat van Para, worden voorzien van een sticker met het opschrift ‘Goedgekeurd door DC Para’.

error: Kopiëren mag niet!