Suriname met 42 man naar Open Frans-Guyana karatetoernooi

De Surinaamse Karate-do Associatie (SKA) zal van 11 tot 14 april 2014 vertoeven in Frans-Guyana om deel te nemen aan het Open Frans Guyana karatetoernooi. De groep waarmee Suriname deelneemt is een gemengde selectie dat bestaat uit vechters van bijna alle karatescholen in Suriname. Deze bestaat uit 42 man, waaronder 24 vechters, 10 supporters en 10 begeleiders. Zij zullen mee doen aan de teamwedstrijden in de leeftijdsklasse 12-13 jr,14-15 jr en 17+ , jongens en meisjes.
Volgens Kenneth Sijp (delegatie leider) zal Suriname na jaren weer deelnemen met zo een grote delegatie. Volgens hem is dit een goed meetmoment voor Suriname, omdat Frans-Guyana overzees deelstaat is van Frankrijk. En Frankrijk staat op de 2e plaats goed genoteerd op de karatewereldranglijst. ‘Het geheel belooft heel spannend te gaan worden’, aldus Sijp. Guyana, Curacao, Brazilie, Suriname en het gastland zijn de deelnemende landen.

error: Kopiëren mag niet!