SCHANDE: Vasco komt niet opdagen tegen Real Cicero

Voor het eerst in de geschiedenis van het Lidbondentoernooi is dit voorgekomen dat een team niet komt opdagen voor het spelen van een wedstrijd. Dat heeft SV Vasco, semikampioen van de Domburg Sportbond (DSB) wel gepresteerd. De ploeg moest haar tweede wedstrijd in regio Zuid spelen tegen de kampioen van de Brokopondo Sportbond, Real Cicero. Bij winst zou Vasco kans maken op de volgende ronde, althans een beslissend driehoekstoernooi afdwingen. Maar vermoedelijk uit vrees verschenen slechts een vijftal spelers in het Domburgstadion om deze wedstrijd tegen de sterke Real Cicerone te spelen. Foei toch Vasco. Haar eerste wedstrijd had Vasco met 5-0 verloren van Pijore. Real Cicero had op haar beurt Pijore met 4-0 verslagen. Wat de reden is van het niet opdagen van Vasco is niet bekend. Misschien wilden ze niet met een monsterscore verliezen. Heel onsportief van Vasco en semikampioen onwaardig. Vanuit de Domburg Sportbond verneemt Dagblad Suriname dat men heel erg teleurgesteld is in deze ploeg. ‘Real Cicerone was, opvallend met een handjevol supporters, wel afgereisd naar Domburg, maar de thuisclub liet verstek gaan. We zullen dit niet zo laten en maatregelen treffen tegen Vasco. Misschien royeren naar de tweedeklasse’, zegt een bestuurslid van de DSB. Vasco en Real Cicerone zijn beiden ploegen afkomstig van Brokopondo. Door deze situatie zijn Real Cicerone en Pijore geplaatst voor de halve finaleronde.
Uitslagen Lidbondentoernooi:
C Vasco – Real Cicerone N.G.
E Real Abenaston – Flora 0 – 4
F Inter Vlijt – PVV 1 – 5
G Jong Rambaan – Inter Milaan 5 – 0
G Eendracht – FTN 1 – 1
H Inter Kaja – Vredenburgstar 2 – 0
H Amar Deep – Flamingo 2 – 1
J The Rightous Br.- Tuna 5 – 0
J De Ster – Fortuna 2 – 1

error: Kopiëren mag niet!