Reshuffling dc’s ingezet?

Samsoedien neemt waar voor dc Wanica, dc Coronie wil met pensioen
Districtscommissaris Rawien Jiawan is sinds gisteren met ziekteverlof. De dc zou last hebben van zware pijnen aan zijn rug. Districtscommissaris Roline Samsoedien neemt waar op de post. Op de vraag of hij na zijn ziekteverlof wordt gemuteerd of bedankt als dc, zegt Jiawan tot nu toe van niets te weten. ‘Ik moet dat nog horen’, zegt de burgervader.
Harold Sijlbing, districtscommissaris te Coronie, heeft vorig jaar de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en wil nu graag met pensioen. De burgervader zegt al in overleg te zijn met de president wat betreft zijn pensioen. De dc kan zich niet voorstellen dat er zo een ophef wordt gemaakt, omdat hij met pensioen wil. ‘Het is toch heel normaal dat je op je zestigste met pensioen gaat’, zegt Sijlbing. Er is verder niets aan de hand. De dc geeft verder aan dat er geen wet is die aangeeft dat de burgervader tot de verkiezingen moet aanzitten.
Reeds lange tijd doen geruchten de ronde dat dc Jiawan op de schopstoel zit. Hij is niet gewillig de NDP te accommoderen in Wanica en de NDP verliest zienderogen aanhang in dit district. Zeker sinds Charles Pahlad niet meer de coördinator is van Wanica. Laatstelijk werd NDP-topper Ramon Ambrahams als coördinator voor Wanica genoemd. Parmessar die hiervoor als coördinator werd genoemd, kreeg niet voldoende draagvlak.
‘Het is toch vreemd dat bij ziekteverlof van de dc een andere dc komt waarnemen?’, zegt een insider op het commissariaat. Bij ziekte neemt de hoogste in rang op het commissariaat waar. ‘Het is voor mij duidelijk dat Jiawan niet terugkomt’, zegt hij. Volgens de insider gaat Jiawan gemuteerd worden naar het district Saramacca. Dat de NDP niet tevreden is met dc Aroenkoemar Ramdhani van Saramacca is ook al lang duidelijk. De dc van Saramaccazou dan gemuteerd worden naar Coronie. ‘Ik heb dat van niemand vernomen’, zegt Ramdhani tegenover Dagblad Suriname. In ieder geval schijnt het traject te zijn ingezet.

error: Kopiëren mag niet!