Jogi niet onder de indruk van op te richten landbouwerspartij

Jogi niet onder de indruk van op te richten landbouwerspartijHet VHP-assembleelid Mahinder Jogi is beslist niet onder de indruk van de op te richten landbouwerspartij die in het bijzonder de belangen van de landbouwers gaat behartigen. Hij onderkent wel dat deze regering bitter weinig voor deze groep heeft betekend. ‘Ik weet niet of het nodig is om zo een partij op te richten. Maar ja, het is het goed democratisch recht van elke burger in het land om een politieke partij op te richten. Personen die aspiraties hebben, willen deze op zo een manier tot uitdrukking brengen.’ Jogi geeft ook toe dat de VHP, de partij waar hij deel van uitmaakt, ook niet echt veel heeft weten te bewerkstelligen voor de landbouwers.
Maar het assembleelid wijst erop dat er tal van politieke partijen zijn die aangeven dat ze de belangen van de landbouwers behartigen. De politieke vleugel van de FAL, de PVF, is één van ze. Deze partij werd voorgezeten door het gewezen assembleelid Jiwan Sital. Hij heeft een aantal regeertermijnen zetels weten te bemachtigen in het district Saramacca en Nickerie. Hierna zei Sital de politiek vaarwel. De afgelopen verkiezingen heeft deze partij geen zetel in de wacht kunnen slepen. Als voorzitter zit nu aan Soedeschand Jairam die in Nickerie woonachtig is.
Palu doet niets voor de landbouwers
Jogi zegt ook dat de Palu, de Progressieve Arbeiders en Landbouwers Unie, ook in feite de belangen van de landbouwers dient te behartigen. ‘Daar staan ze in feite voor in hun naamgeving.’ De Palu zit thans in de regeringscombinatie. ‘Deze partij zit in de regering maar ze doet niets voor de landbouwers.’ Volgens Jogi heeft het Nieuw Front indertijd wel een aantal zaken weten te realiseren voor de landbouwers. Het operationeel stellen van het Agrarisch Kredietfonds, het betalen van restitutie voor het aantal liters verbruikte diesel aan de rijstboeren en het in orde maken van de infrastructurele werken behoren daartoe.
De politicus gelooft er niet in dat de nog op te richten landbouwerspartij ervoor zal kunnen zorgen dat de VHP haar stemmen verliest bij de komende verkiezingen. ‘Nee, dat is helemaal niet het geval. De landbouwers zitten niet in grote meerderheid bij ons.’ Volgens de VHP-topper is de groep van landbouwers verdeeld over een aantal politieke partijen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!