Indonesiërs in Suriname brengen stem uit

Indonesiers brengen wereldwijd stem uit.1Op 9 april worden de parlementsverkiezingen gehouden in Indonesië oftewel de ‘para pemilihpemilu’. Op 5 april mochten de Indonesiërs over de gehele wereld hun stem uitbrengen op een kandidaat van een partij of op één van de twaalf partijen op het stembiljet. De mensen mochten hun stem op de diverse ambassades wereldwijd uitbrengen. In Suriname mogen de landgenoten tot en met 8 april hun stem uitbrengen geeft een medewerker van de ambassade aan in gesprek met Dagblad Suriname. De eersten die hun stem in Suriname uitbrachten, waren de ambassadeur van Indonesië in Suriname, Nur Rahardjo, en echtgenote. De medewerker geeft aan dat 307 Indonesiërs zich in Suriname bevinden die hun stem mogen uitbrengen. Tot gisteren waren er 109 stemmen uitgebrachte op de ambassade. De medewerker geeft aan dat het aantal kan oplopen als de stemmen van de mensen die middels de dropbox procedure stemmen, zijn meegeteld. In Guyana zijn er 300 Indonesiërs die hun stem kunnen uitbrengen. Dit doen zij via de dropbox-procedure en worden deze stemmen in Suriname geteld. Wereldwijd zijn er 130 ambassades, dan wel diplomatieke posten waar er gestemd kan worden. De uitgebrachte stemmen worden na de sluiting van de stembusgang in Indonesië geteld. De autoriteiten in Indonesië worden vervolgens op de hoogte gesteld van het resultaat.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!