Bestuurder ook aangehouden in brute berovingzaak

De recherche van bureau Nieuwe Haven heeft naast de rovende en stekende verdachte op vrijdag ook de chauffeur aangehouden. Het tweetal wordt verdacht tezamen en in vereniging op dinsdag 18 februari een Chinees door middel van geweld te hebben neergestoken en beroofd van zijn tas inhoudende een “tablet”, een Chinees paspoort en USD 100. Deze beroving vond plaats, terwijl het slachtoffer aan de Marowijnestraat op de bus stond te wachten. Het slachtoffer raakte zwaar gewond en lag enige tijd ter verpleging in het ziekenhuis. De straatrover had de plaats in een gereedstaande auto verlaten. De politie heeft de informatie uitgewerkt en is zodoende erachter gekomen door wie het voertuig werd gereden. De belager D. werd op maandag 31 maart aangehouden en in verzekering gesteld. Hij geeft toe de man te hebben neergestoken. Volgens zijn verklaring is hij door twee andere heren aangezet om de beroving te plegen. Één van de mannen had hem het mes overhandigd om de daad te plegen. De verdachte O. had hem vervoerd na de snode daad. De recherche is bezig met de opsporing van de twee andere comparanten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!