Unasur Cultuur meeting in Suriname

Minister Ashwin Adhin opende op donderdag de Unasur Meeting of the Delegates of the South American Council on Culture. De minister is voorzitter van de Unasur Raad voor Cultuur. De meeting is een voorbereidende meeting voor de Unasur Raadsvergadering voor Cultuur in de maand juni te Paramaribo. De ministers van Cultuur zullen dan aan de hand van de resultaten gezamenlijk cultuurbeleid uitstippelen voor Unasur.
Volgens de minister zijn er al veel positieve resultaten geboekt door de raad. De minister verwees in dit verband naar het ‘Virtual Project for Visual Arts’, uitgevoerd onder leiding van Argentinië. In dit project wordt het gebruik van visuele kunst gestimuleerd om natievorming tussen de Unasur-landen te verstevigen.
De minister sprak verder de hoop uit voor een betere integratie van cultuur in de nieuwe millennium development doeleinden, die thans geformuleerd worden. Op de meeting werd besproken hoe Cultuur ingezet kan worden om de eenheid tussen de verschillende Unasur-landen te bevorderen.
Raymond Todirijo, onderdirecteur Cultuur, en Jan Soebhag Msc., beleidsadviseur Culturele Aangelegenheden, vertegenwoordigen Suriname in de meeting. De meeting wordt geleid door de directeur van Cultuur, Stanley Sidoel.

error: Kopiëren mag niet!