Parkeerterrein rond Volksplein officieel in gebruik genomen

parkeerterrein rond het Volksplein officieel in gebruik genomen.3Het parkeerterrein rond het Volksplein in Nickerie is officieel in gebruik genomen. Vorig jaar is het plein geëgaliseerd waarna er kokers en tegels zijn geplaatst. Het aannemingsbedrijf Jagram is belast geweest met de bouwwerkzaamheden. De directievoering heeft plaatsgevonden door dhr. Van Tholl. Aan dit project was SRD 737.976,50 aanbesteed, waarvan 1.622,69 is overgebleven. De minister van Regionale Ontwikkeling, Stanley Betterson, die aanwezig was in het district, nam het parkeerterrein in gebruik door zijn eigen voertuig erop te parkeren.
Districtscommissaris (dc) Wedperkash Joeloemsingh is de werknemers dankbaar voor het werk dat zij verzet hebben. Het gaat nu om bijkans 127 parkeerplaatsen die vrijgemaakt zijn. Het ligt ook in de bedoeling om dit parkeerterrein beschikbaar te stellen voor burgers, die willen joggen of trimmen. Op de maandag en woensdag zullen de wegen in Nieuw Nickerie van 5.00 uur in de middag tot 8.00 uur in de avond voor hen worden afgesloten. De gemeenschap moet nu aangeven als zij meerdere dagen per week wil gaan trimmen. In de middag is dit officieel geïntroduceerd middels een wandel- en trimloop, waaraan ambtenaren en scholieren hebben geparticipeerd. Hiermee wil de dc de gemeenschap stimuleren om te gaan bewegen.
De ondervoorzitter van de districtsraad, Roy Sedoc, geeft aan dat er in de toekomst geld nodig zal zijn om het parkeerterrein te onderhouden. ‘Dus u moet niet schrikken als u straks zal moeten betalen om te parkeren’, zei hij in zijn toespraak. De burgerij zal moeten helpen om hetgeen dat moeizaam is opgebouwd, te onderhouden. Hij hoopt dat het plein in de toekomst omrasterd kan worden, zodat de Nickerianen kunnen voetballen zonder enige schade te richten aan de voertuigen op het parkeerterrein. ‘Elke regering droomt van een krachtig bestuur. Dit heb je pas als je een krachtig lokaal bestuur hebt en als er samenwerking is tussen ministeries onderling en de dc als lokale overheid’, zei de directeur van het decentralisatieprogramma, Bas Ahmatali, in zijn speech. Hiermee alleen kan er ontwikkeling gebracht worden in een district. Volgens minister Betterson ligt het in de bedoeling om veel meer te doen met minder middelen. En dit kan bereikt worden door samenwerking. Ook zijn de monumenten op het Volksplein opgeknapt, want ze zagen er niet meer zo fraai uit.

error: Kopiëren mag niet!