Raadslieden rechtszaak vermoorde Haïtiaan: ‘Plaats van delict was gecontamineerd’

De raadslieden in de rechtszaak tegen de twee majoors van politie, Anielkoemar Kallasingh en Haroen Nabibaks, hebben eindelijk hun pleidooi kunnen houden. De raadslieden, Murwin Dubois, Irvin Kanhai en Benito Pick, gaven aan dat de plaats van delict geïnfecteerd was, waardoor het bewijsmateriaal, dat vier dagen later was verzameld, niet als bewijs tegenover de verdachten gebruikt kon worden. Het lijk werd op 29 maart 2012 door de politie afgevoerd, waarbij de plaats van het delict niet afgesloten was. Vier dagen later is een onderzoek in hetzelfde gebied verricht, waarbij met een metaaldetector vier koperen hulzen zijn aangetroffen.
Volgens Raadsman Benito Pick was er op de eerste dag geen hulzen ontdekt. Nadat bekend werd dat het slachtoffer vier schotverwondingen op zijn hoofd had en een koperen huls bij zijn hersenen was gevonden, had de persoon belast met het onderzoek ineens vier hulzen gevonden. Bovendien waren Nabibaks en Kallasing al op 30 maart in de kraag gevat, waardoor hun dienstwapens al in beslag waren genomen. Dit betekent dus dat achteraf er schoten op de plaats gelost zijn. De advocaten vroegen daarom om de verdachten vrij te spreken. Op een eerdere rechtszitting hoorden de wetsdienaren elk een straf van 20 jaar in totaal tegen zich eisen in de zaak, waarbij de Haïtiaan Molius om het leven is gebracht.
De officier van justitie, Roy Elgin, heeft de verdachten verweten zich te hebben schuldig gemaakt aan afpersing en wederrechtelijke vrijheidsberoving. De officier eiste tegen elk van hen voor deze strafbare feiten een gevangenisstraf van 6 jaar. Voor de gekwalificeerde doodslag eiste de vervolging een gevangenisstraf van 14 jaar met aftrek. Elk van de verdachten riskeren dus een straf van 20 jaar. Het ontzielde lichaam van het slachtoffer werd langs de Nieuw Weergevondenweg ter hoogte van de Bomaweg aangetroffen. De Haïtiaan was geboeid en over zijn hoofd was een trui getrokken. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat ter plaatse meermalen door het hoofd van Molius was geschoten. Volgens getuigenverklaringen hadden twee mannen, gekleed in politievesten, het slachtoffer Molius van huis meegenomen.
De officier van justitie had eerder bij requisitoir reeds opgemerkt dat in deze strafzaak slecht onderzoek was verricht. Indien er sprake was van een efficiënt onderzoek, zou hij meer bewijsmateriaal kunnen aandragen. Hij betitelde deze zaak als te zijn een perfect crime, die de 2 heren heel goed in elkaar hebben gezet. Het Openbaar Ministerie kwam tot de conclusie dat dit tweetal alles goed gepland had. De zaak wordt op 23 mei voortgezet.
FR

error: Kopiëren mag niet!