Particuliere bushouders Commewijne ontevreden met werkwijze NVB

De coördinator van de particuliere bushouders in Commewijne, Stanley Ishaak, is moe van de bussen die het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) in het district heeft ingezet. Ishaak vertelt in een gesprek met Dagblad Suriname dat ‘het NVB het gehele openbaar vervoer in Commewijne kapot maakt’. ‘De bussen van het busbedrijf rijden niet op vaste tijdstippen, waardoor er nu oneerlijke concurrentie plaatsvindt. Bovendien zijn de NVB-bussen goedkoper, waardoor de passagiers eerder kiezen om met deze te reizen. Er zijn bussen van zestig vergunninghouders in geheel Commewijne. Hiervan rijden maar vijftien op de weg, omdat de NVB-bussen ingehuurd zijn om op bepaalde tijden te rijden”, benadrukte Ishaak. ‘Op bepaalde trajecten als Marienburg wordt er op en neer door de NVB gereden. De bussen vetrekken eerder dan de aangegeven tijdstippen uit de garage, waardoor alles heel rommelig is.’ De bushouders zijn een aantal keren bij de directeur van NVB geweest, maar hij zou helemaal geen gehoor hebben gegeven.
Lesley Daniel, directeur van NVB, geeft aan dat de afdeling van het bedrijf in Commewijne erop toeziet dat de bussen op de vastgestelde tijdstippen rijden. “De bussen mogen en kunnen niet buiten de vastgestelde tijdstippen rijden”, benadrukte Daniel. Bovendien zijn er controleurs in dienst die erop moeten toezien dat alles ordelijk verloopt. Volgens Daniel mag een bus niet zonder aangeven van een controleur vertrekken.
FR

error: Kopiëren mag niet!