Stichting Double Positive verzorgt trainingen voor jongeren

doublleStichting Double Positive heeft Peer Educator trainingen verzorgd voor jongeren in de districten Saramacca, Marowijne (Moengo) en Brokopondo. Het doel van de training is om de jongeren de nodige tools aan te reiken, zodat zij in hun eigen omgeving hun ervaringen met andere jongeren kunnen delen om hun bewust te maken van de dagelijkse risico’s die zij tegenkomen.
De training werd gefinancierd door CVC Coin. Dat is een coalitie van maatschappelijke organisaties, die frontlinie hiv-diensten leveren aan gemarginaliseerde groepen. In totaal zijn er 58 peer educators getraind en 35 hebben de eindstreep behaald als train the trainer. De jongeren zijn getraind in de onderwerpen healthy life style, communicatie, seksualiteit, condoomonderhandelingen, hiv/aids, soa, huiselijk geweld, drugs en alcohol, suïcide, gender, medicijngebruik, seksueel misbruik/incest en gender.

error: Kopiëren mag niet!