Nieuwe business class in KLM-toestellen

De Boeing 747-400’s van KLM die naar Suriname vliegen, zijn sinds kort uitgerust met de nieuwe world business class. KLM introduceert samen met Nederlands designer Hella Jongerius van Jongeriuslab een geheel nieuwe sfeer, inrichting en uitstraling in de business class van de vliegtuigen. De vorige business class was erg zakelijk ingericht, nu is er gekozen voor luxe en comfort.
In het nieuwe interieur is gekozen voor een kleurenpalet met een frisse, blauwe KLM-kleur en vijf nieuwe kleuren: aubergine, donkerbruin, nachtblauw, kobalt en donkergrijs. Het licht boven de wolken maakt de kleuren erg rood, legt Jongerius uit. Er is daarom gekozen om het rood zoveel mogelijk uit het kleurenpalet te houden. De vloerbedekking is een afspiegeling van het heelal met blauwe punten als sterren. Er is gekozen voor een patroon dat gemakkelijk is in onderhoud en reparatie, laat Jongerius optekenen.
Jongeriuslab heeft inmiddels de opdracht binnen voor een nieuwe design van de economy class van de KLM.

error: Kopiëren mag niet!