Drietal staat terecht voor wegnemen brandkast

De drie verdachten Clyde W., Giovanni W. en Rodney V. stonden voor kantonrechter Sieglien Wijnhard terecht voor een inbraak die zij tezamen en in vereniging met een zekere ‘Blood’ zouden hebben gepleegd in een visverwerkingsbedrijf in de nacht van 31 december 2013. Hierbij hebben zij een brandkast inhoudende een geldsbedrag van SRD 50.000 weggenomen. Clyde, die als bewaker werkzaam was bij het bedrijf, had die bewuste avond de dienst en zorgde ervoor dat de anderen gemakkelijk toegang tot het gebouw konden krijgen. Het strafbare feit is op camerabeelden vastgelegd. De verdachten Clyde en Giovanni geven toe de inbraak te hebben gepleegd, maar dat zij door de twee andere gemaskerde comparanten waren aangezet. Bovendien weten zij ook niet wie de twee andere manspersonen waren en hebben zij de brandkast met inhoud na de diefstal niet meer gezien. Rodney ontkende iets van het strafbare feit af te weten. De verdachte is aangehouden nadat er een trui op zijn perceel was gevonden die gelijkenissen vertoonde met de trui waarmee één van de verdachten op de videobeelden was vastgelegd. Er was ook nog een poederachtig vlek op de trui te zien die van de brandkast zou kunnen zijn, aangezien de verdachten een ‘grinder’ hadden gebruikt om de brandkast te forceren. De grinder is ook bij hem teruggevonden. Rodney vertelde aan de magistraat dat de vlek op de trui van de as van muskietenkaars zou kunnen zijn die hij dagelijks op het erf gooit. Ook zou hij de grinder bij zich hebben gehad, omdat hij een ijzeren poort voor een dame moest maken. Deze zaak wordt op 5 juni verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!