‘U hebt mij een verjaardagscadeau gegeven meneer de rechter’

Radjoe Seaukumar is door kantonrechter Dinesh Sewrattan veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk. Met deze beslissing van de magistraat is Radjoe onmiddellijk in vrijheid gesteld. De 29-jarige Radjoe werd ervan verweten dat hij in november 2013 tezamen en in vereniging met twee andere manspersonen diefstal door middel van braak had gepleegd in een winkel. Voor dit feit was er volgens de magistraat, ondanks beeldmateriaal, het bewijs toch marginaal. Daarom werd Seaukumar hiervoor vrijgesproken. Ook zou hij dagen later de benadeelde in een smalle weg ter hoogte van Manjadam van zijn bezittingen hebben beroofd. Dit strafbare feit was wel wettig en overtuigend bewezen en de verdachte heeft ook toegegeven. Seaukumar is graafmachineoperator, barbier en een sieraden- en schoenenverkoper waardoor hij dagelijks geld verdient. Bovendien heeft hij veel vrouwen die hij moet verzorgen. Seaukumar, alias Pattamang, bleef bij zijn verklaring dat hij vanwege mishandeling door politieagenten verklaringen heeft afgelegd waar hij niet achter staat. De verdachte gaf aan dat hij namen van comparanten heeft genoemd, omdat hij wist dat deze mannen criminelen waren. Ook was hij genoodzaakt het middel ‘creoline’ in te nemen, omdat hij de constante mishandeling niet meer aankon. Kantonrechter Sewrattan bekeek samen met de aanwezigen het videomateriaal. Volgens de magistraat leek geen van de verdachten op Seaukumar. Deze bedankte de magistraat, de officier en de Surinaamse gemeenschap voor het feit dat zij allemaal rekening met hem hebben gehouden en dat hij op 5 april met zijn familie zijn dertigste verjaardag kan vieren. “U hebt mij een verjaardagscadeau gegeven meneer de rechter”, benadrukte de veroordeelde. De magistraat vonniste conform de eis van het Openbaar Ministerie.
FR

error: Kopiëren mag niet!