Jarige Palu hangt vlaggetjes aan elektrische masten

1 Jarige Palu hangt verjaardagsvlaggetjes aan elektrische mastenDe Palu, de Progressieve Arbeiders en Landbouwers Unie, viert vrijdag haar 37-jarig bestaan. De partij is opgericht op 12 maart 1977. De eerste voorzitter was Iwan Krolis en de huidige voorzitter is Jim Hok. De Palu is ook een van de politieke partners van de Megacombinatie, die in de regeringscoalitie zit. Jim Hok beheert de portefeuille van minister van Natuurlijke Hulpbronnen. Onder zijn beheer valt ook de Energiebedrijven Suriname, EBS. Het feest van vrijdag heeft meer een cultureel karakter. Om de nodige aandacht van het publiek te vragen, heeft de Palu haar vlaggetjes nu al buiten gehangen. Heel frappant is dat deze vlaggetjes zijn vastgemaakt aan de elektrische palen van de EBS. Iets dat onder normale omstandigheden niet is toegestaan. Zo te zien kijkt de opperbaas van de EBS door de vingers voor deze verboden handeling. De Palu heeft twee assembleeleden in DNA. Het zijn de heren Henk Ramnandanlal en Anton Paal. De districtscommissaris van Coronie, Harold Sijlbing, behoort ook tot de gelederen van de Palu. Bekend is dat de Palu in haar beginjaren veel ontwikkeling op landbouwgebied heeft teweeggebracht in Coronie. Ook had op initiatief van de Palu ons land enkele scheepsladingen vol houtskool geëxporteerd naar Europa. Jammer dat beide projecten naderhand zijn opgehouden te bestaan.

error: Kopiëren mag niet!