Minister Adhin bezoekt OAS Hoofdkwartier

kbhbhMinister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling heeft van 25 tot 27 Maart een bezoek gebracht aan de autoriteiten van de OAS.Doel van dit werkbezoek was het voorbereiden van de vergadering van de InterAmerikaanse Commissie voor Onderwijs die onder andere de taak heeft de ministers vergadering voor te bereiden. De OAS heeft in maart 2012 de vergadering van ministers van onderwijs in Suriname georganiseerd en Suriname was toen voorzitter van de ministers vergadering. Als gevolg hiervan is Suriname nog steeds verantwoordelijk voor het uitvoeren van het jaarplan dat voortkwam uit deze vergdering. Voordat de minister zijn werkvergadering begon bracht hij als voorzitter van deze InterAmerikaanse Commissie voor Onderwijs een beleefdheidsbezoek aan de Assistant Secretaris Generaal Ambassadeur Albert Ramdin en de Secretaris Generaal Jose Miguel Insulza. ASG Ramdin vroeg aandacht voor het thema jeugd en leiderschap en introduceerde de Model OAS assemblee voor de Jongeren die op dat moment van het bezoek van de minister gaande was in Washington op het OAS hoofdkwartier. Met de Secretaris Generaal Insulza werd gesproken over de voorgaande meetings van ministers van onderwijs, de politieke dialoog tijdens de ministersvergadering over themas die nog steeds relevant zijn zoals de verhoging van de kwaliteit van het onderwijs, de toegankelijkheid van het onderwijs waaraan het OAS beurzen program een bijdrage levert, en de training van leerkrachten. Insulza memoreerde zijn bezoek aan Suriname tijdens de laatste meeting van ministers van onderwijs in 2012.

error: Kopiëren mag niet!