Gesjoemel met administratie staatslogeergebouw Nickerie

Een bedrag van zeker SRD 15.000 is niet gestort. Dat blijkt uit de administratie van het staatslogeergebouw in Nickerie. Ook worden er in de weekenden geen kwitanties uitgeschreven voor het verhuren van kamers.
Volgens Wedperkash Joeloemsingh gaat het om een leugen. Er wordt volgens de burgervader uit het rijstdistrikt wekelijks gestort. ‘Dus het is onmogelijk dat er zulke hoge bedragen worden genoemd.’ De dc bevestigd wel dat in de weekenden er geen kwitanties worden uitgeschreven. Dat is inmiddels rechtgetrokken.
Dagblad Suriname maakte ook contact met de beheerder en coördinator van het gebouw. Zij verwees de beschuldiging naar het rijk der fabelen en onderkent dat de kwitanties van tevoren in tweevoud worden opgemaakt als bekend is dat bezoekers zullen verblijven. Bij een plotseling geval vindt de afgifte van kwitanties achteraf plaats. ‘Ik werk van maandag tot en met vrijdag. Ik kan onmogelijk ook op de zaterdag en zondag aanwezig zijn.’ Het gaat hier om de adjunct districtssecretaris die uitgeleend is voor de coördinatie van het Staatslogeergebouw Nickerie. De huurprijs van een kamer voor een avond bedraagt SRD 60.
De coördinator weet dat zich recent een geval heeft voorgedaan waarbij een persoon eerder is vertrokken dan de aangegeven dag. Deze bezoeker kon geen kwitantie in ontvangst nemen. De adjunct districtssecretaris beweert dat zich in het verleden tal van malversaties hebben plaatsgevonden met betrekking tot de verblijfplaats. Daarna is zij aangetrokken als coördinator om de zaak in goede banen te leiden. ‘En dat oude kliekje is natuurlijk niet blij dat ik hier ben. Zij doen er alles aan om mij weg te krijgen van hier en om mijn imago een deuk te bezorgen.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!