Saramaccaanse boeren voelen zich beledigd door Vishnudatt

De buurtbewoners en boeren van de omgeving Gangaram Pandayweg voelen zich op hun tenen getrapt door Aarti Vishnudatt, NDP-kandidaat van Saramacca. Volgens de boeren heeft Vishnudatt ze dom en ongeschoold genoemd. Vishnudatt om een reactie gevraagd, ontkent het aangehaalde.
De buurtbewoners van de Gangaram Pandayweg hebben al jaren last van wateroverlast. Het districtscommissariaat heeft daarom een consultant, Ilaco, aangetrokken om met een structurele oplossing te komen. Tijdens de toespraak zou Vishnudatt hebben aangegeven blij te zijn dat er een consultant is aangetrokken, omdat de boeren met een glo-diploma geen bijdrage kunnen leveren aan het ontwateren van de weg. Dit is in het verkeerde keelgat geschoten bij de boeren. Uit vrees voor rancune en boycot is er tijdens de vergadering niets gezegd. ‘Maar we hebben na de vergadering wel over de uitspraken van de mevrouw gediscussieerd’, zegt een aanwezige, die liever anoniem blijft. ‘De uitspraken waren zeer beledigend en slaan nergens op’, vervolgt hij.
‘De boeren willen uitleggen hoe en waar er kokers geplaatst moeten worden’, zegt Vishnudatt aan Dagblad Suriname. ‘Ik snap dat ze ervaring hebben, maar als het gaat om zo een groot gebied, moeten we het aan deskundigen overlaten.’ De boeren zijn volgens Vishnudatt niet in staat zo een groot gebied te irrigeren. ‘Nu geven ze ook de schuld aan Staatsolie dat het gebied onder water loopt.’ Vishnudatt zegt dat het overgrootste deel van de aanwezigen het wel eens met haar was. Om een gebied te ontwateren, is een studie nodig. ‘Maar ik heb nooit gezegd dat ze ongeschoold zijn’, redeneert Vishnudatt.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!