Ambassadeur Amina Pardi ontkent klachten lokaal personeel

ambassadeur1
ambassadeur2
ambassadeur3In een eerdere editie heeft de krant bericht dat de ambassadeurs van Indonesië en India in de fout zijn gegaan op hun missies wat betreft de erkenning van de arbeidsrechten van het lokaal aangetrokken personeel. Tegen de ambassadeur van Indonesië, Amina Pardi, heeft het lokaal aangetrokken personeel formeel een klacht ingediend voor het overtreden van de arbeidswetgeving in Indonesië. Inmiddels is via de media bekend geworden dat ambassadeur Pardi de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin, in een schrijven om advies heeft gevraagd wat betreft het toekennen van een loonsverhoging van het lokaal aangetrokken ambassadepersoneel. Verder is bekend dat de ambassadeur via een perscommuniqué van haar partij, de Pertjajah Luhur waar haar echtgenoot voorzitter van is, elke aantijging ontkent. Ze ontkent dat het lokale personeel van de ambassade een klacht tegen haar heeft ingediend bij het ministerie van Buitenlandse Zaken in Suriname. In de media werd ook aangegeven dat volgens de ambassadeur de eerdere berichtgeving over een klacht door het lokale personeel, geen enkele kern van waarheid bevat. Ook zou ze er geen enkele boodschap aan hebben. De redactie heeft de hand weten te leggen op de officiële brieven zoals op de foto wordt weergegeven. Deze brieven zijn het bewijs dat er daadwerkelijk een klacht is ingediend tegen ambassadeur Amina Pardi van Suriname in Indonesië. De kwestie speelt sinds 2011 en frappant genoeg hebben de Buza-directeuren Ramlakhan, Redan en Naarendorp nooit gereageerd op de brieven.

error: Kopiëren mag niet!