‘Selfie’ met een sok voor bewustzijn

bijzondere actie voor teelbalkankerDe ziekte kanker krijgt bijzonder veel aandacht. Van de vele vormen waarin deze ziekte voorkomt, krijgt borstkanker de meeste aandacht. De laatste tijd is er ook meer aandacht voor teelbalkanker. Zo is er jaarlijks in de maand november de internationale Movember-actie. Daarbij laten mannen hun ‘mo’( van moustache oftewel snor) staan gedurende de maand en zoeken ze sponsors die hen daarin ondersteunen. De opbrengsten worden gebruikt voor onderzoek naar teelbalkanker en de organisatie hoopt zo meer bewustzijn te creëren omtrent de ziekte.
Stop hem in een sok!
Sinds enkele weken is er een hele bijzondere actie, ontstaan in Engeland. Enkele heren maakten een selfie (een zelfportret, zelf geschoten met de eigen mobiele telefoon) waarbij ze niets meer aan hebben dan een sok om hun geslachtsdeel. Zo hopen zij ook meer bewustzijn te creëren over teelbalkanker. Ontstaan als een grap, verspreid de actie zich inmiddels over de hele wereld, vooral via social media als Instagram en Twitter en zijn er diverse internationale media die er de afgelopen dagen aandacht aan hebben besteed. De actie was een reactie op een andere waarbij vrouwen selfies van zichzelf op het net plaatsten. Bijzonder daaraan was dat geen van hen make-up droeg. Ze hoopten zo meer bewustzijn te creëren over onder andere borstkanker. Heren die mee willen doen aan de actie kunnen een foto uploaden met de hashtag (het #-teken) ‘cockinasock’ of die posten op het gelijknamige Instagram-account.
Christio Wijnhard

error: Kopiëren mag niet!