HIV – AIDS voorlichting voor leerlingen Sint Thaddeusschool

hIV - Aids Voorlichting St Thaddeusschool 1Op dinsdag 25 en woensdag 26 maart 2014 organiseerde de Sint Thaddeusschool gevestigd te Groningen in het district Saramacca in samenwerking met Stichting Double Positive voorlichtingsbijeenkomsten voor de leerlingen van de 5e en 6e klas en hun ouders.
Juf Mina Harpal, een van de coordinatoren van dit project deelde mede dat de leerlingen van de vijfde en de zesde klas in de afgelopen 3 maaanden gegevens hebben verzameld over de verschillende ziektes die in Saramacca voorkomen en op een verzamelkaart hebben geplaatst.
Dit heeft ertoe geleid dat in samenwerking met Stichting Double Positive de bijeenkomsten zijn gepland. Ze bedankte de Voorzitter van de Stichting, Ethel Pengel voor haar bereidwilligheid. Ze deelt verder mede dat 107 leerlingen, 29 ouders en 9 leerkrachten hebben meegedaan tijdens deze voorlichtingsdagen.
Ethel Pengel, Voorzitter van Stichting Double Positive is tijdens haar presentaties ingegaan op Incest, Voorbeelden en gevolgen van Incest, HIV-AIDS en de verschillende ziektes die hieruit kunnen voorkomen. Ze vroeg de leerkrachten, leerlingen en ouders om heel voorzichtig te zijn. Ze legde verder uit dat HIV een virus is en de afkorting staat voor: Humaan Immunodeficiente Virus.
“Een virus kan je ziek maken. Er zijn verschillende soorten virussen die ziektes verspreiden. HIV is een heel ernstig virus. HIV breekt je afweersysteem af. Dit systeem zorgt ervoor dat je niet ziek wordt van virussen en bacterien en dat je snel beter wordt als je ziek bent. Wie HIV heeft kan AIDS krijgen. Aids is de afkorting van Acuquired Immune Deficency Syndrome. Dit is de naam van een groep ziektes die je krijgt als HIV je afweersystem heeft verzwakt. Van verkoudheid kan je doodziek worden en je kunt doodgaan door een griepje. Het kan een paar jaar duren voordat iemand met HIV in het bloed AIDS krijgt”, aldus Ethel Pengel.
Leerling Ditrich Van Veldhuizen zegt heel blij te zijn dat er zulke voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd door de school, aangezien je dan veel meer leert over de verschillende ziekten. Hij vond het een heel leerrijke presentatie.

error: Kopiëren mag niet!