Piet Wortel veroordeeld tot 7 jaar cel

Piet Wortel veroordeeld tot 7 jaar cel.1Gisteren heeft de rechtbank in Rotterdam uitspraak gedaan in de zaak tegen Piet Wortel en 9 andere verdachten. Wortel werd als leider van de drugsorganisatie veroordeeld tot zeven jaar e celstraf. Drie handlangers kregen gevangenisstraffen van drie tot vier jaar. Zes andere verdachten werden ook veroordeeld voor hun rol in de drugsorganisatie. Zij moeten tussen de 8 en 36 maanden de gevangenis in.
De drugsbende transporteerde grote partijen cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar Europa. De organisatie ging professioneel te werk en werd door het OM als ‘multinational’ omschreven. De criminelen maakten gebruik van containers, vliegtuigen en koeriers.
Piet Wortel heeft steeds volgehouden onschuldig te zijn. Het bewijs werd ook geput uit tapverslagen van telefoongesprekken die Wortel met zijn bende en anderen voerde. Klinkende namen als Bouterse, Brunswijk en Santokhi kwamen voor in deze gesprekken. Wortel zei aan de rechtbank dat het blufgesprekken waren en dat hij nimmer zaken heeft gedaan met deze personen.

error: Kopiëren mag niet!