Odesur medaillewinnaars gehuldigd

2 OdesurMinister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken heeft de medaillewinnaars van de tiende editie van de Zuid-Amerikaanse Spelen (Odesur) gehuldigd op donderdag 27 maart. De spelen werd gehouden in Santiago, Chili. De geweldige prestaties die geboekt zijn op Odesur werden op deze avond erkend. In de laatste finale van de spelen werd goud gewonnen door taekwondoka Tosh van Dijk. Zijn teamgenoot Kevin Fernald won brons en de zwemmers Chinyère Pigot (tweemaal) en Renzo Tjon A Joe (eenmaal) wonnen ook brons. Tosh kreeg uit handen van de minister een plakaat en een kadobon ter waarde van SRD 750, terwijl de anderen elk een kadobon ter waarde van SRD 500 in onvangst mochten nemen.
Astra Singh, secretaris van het Surinaams Olympisch Comite (SOC), bracht namens het bestuur de felicitaties over voor het behalen van deze bijzondere prestaties, waarop Suriname ook heel trots op is. Het is trouwens ook een motivatie voor het SOC om de sport en de sporters betere ondersteuning te geven. Ook minister Adna gaf aan heel ingenomen te zijn met de geboekte resultaten. Het ministerie probeert stap voor stap kansen en uitdagingen aan te bieden aan de jeugd. Ze zal daarom prioriteit geven aan het scheppen van condities en randvoorwaarden, waardoor Suriname op elk niveau kan meedoen in de regio en in de wereld. De jeugd staat centraal en moet in de gelegenheid worden gesteld om te kiezen welke tak van sport te beoefenen. En om tot betere resultaten te komen is een samenwerking van het ministerie, het SOC en alle andere actoren binnen de sport van eminent belang in diverse facetten, volgens de bewindsman.

error: Kopiëren mag niet!