Kennedyschool krijgt vijf gehoorapparaten

1het gehoorDe Lions Club Paramaribo Noord West heeft vijf leerlingen van de Kennedyschool een extra duwtje in de richting van een betere toekomst gegeven door hen een gehoorapparaat te schenken. President van de Lions Club, Humphrey Bergraaf, overhandigde de waardevolle apparaatjes aan de directrice van de Kennedyschool, Renate Wartes. De gift is mede mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen verschillende bedrijven waaronder Surinam Sky Farmers en het Hoorcentrum PMS.
Vijf ‘diamanten’ t.w.v. 2000 euro
“Weest u zuinig op de apparaten, het zijn als het ware diamanten”, aldus Wartes tegen de ouders van de vijf. De ouders werd gewezen op de verantwoordelijkheid voor de apparaten, evenals de kinderen. “Er zijn namelijk veel meer kinderen die in aanmerking komen voor zo een apparaat. Het maakt het gehoor niet super, maar biedt deze kinderen nu wel de mogelijkheid geluid tot zich te nemen en dat is weer bevorderlijk voor het leerproces.” De gehoorapparaten kosten ongeveer 450 euro per stuk, inclusief alle benodigdheden. De vijf leerlingen waren erg blij. Sommigen konden al horen, zij het heel slecht, en voor anderen was het de eerste keer dat zij hun omgeving konden verkennen met hun oren.
Gebruik en onderhoud
“Als ze er goed mee omgaan, kunnen ze er zo een zeven jaar mee doen”, aldus Shimona Bruining-Arrias, audioloog bij het Hoorcentrum PMS. “Ze mogen er bijvoorbeeld niet mee in de regen en als ze slapen moeten ze uit de oren worden gehaald. Verder dienen ze goed te worden bewaard in een bijbehorend doosje en ze mogen ook niet vies worden.” De ouders en kinderen zullen van de nodige informatie, met betrekking tot gebruik en onderhoud, worden voorzien. De donatie van de vijf gehoorapparaten is onderdeel van het Kerstpakkettenproject van de Lions Club Paramaribo Noord West. De Leeuwen hebben al jaren een goede band met de Kennedyschool, omdat het ontmoetingscentrum van de club een tijdlang gevestigd was op hetzelfde terrein.
Christio Wijnhard

error: Kopiëren mag niet!