Jules Cruden: ‘Babyvoeding hoort niet bij RGD-poli’s thuis’

Dat er op de RGD-poli’s minder tot geen babyvoeding te verkrijgen is, vindt de voorzitter van de Vereniging van RGD-Artsen (VRA), Jules Cruden, helemaal niet erg. ‘Verkoop van de babyvoeding hoort niet op een RGD-poli thuis’, is Cruden van mening. ‘De verkoop ontregelt de reguliere werkzaamheden’, zegt Cruden.
De RGD is de instantie die borstvoeding promoot. ‘Het is dan ironisch dat we nu babyvoeding in blik gaan verkopen. De verkoop van de welbekende Nutrilon past beter bij de winkels’, zegt Cruden. ‘Ook op de poli te Latour is er helemaal geen babyvoeding, iedere keer zeggen ze ‘morgen’, maar het is er nooit’, zegt een vader geïrriteerd. Bij andere poli’s kan de vader niet terecht, omdat zijn baby bij de RGD-poli van Latour is geregistreerd.
Bij enkele van de RGD-poli’s is er geen Nutrilon babypoedermelk te verkrijgen. Ouders kunnen nu in plaats van 8 blikken, maar 2 kopen. In de winkel kost een blik Nutrilon 15.50 en bij de RGD kosten 8 blikken babyvoeding in totaal SRD 38. Bij de poli’s is het goedkoper, omdat de overheid het subsidieert. ‘Doordat de regering haar verplichtingen niet nakwam, kon de RGD ook geen babymelk opkopen.’ Voor nu zijn ouders voor hun zuigeling verplicht duurder te kopen bij de winkel. Bij de winkels is er geen schaarste. De RGD hoopt zo spoedig mogelijk de poli’s weer te voorzien van babyvoeding.
Raymond Ritfeld, hoofd van de pr-afdeling van de RGD, zegt dat er geen rede tot paniek is. ‘De RGD heeft geen schaarste’, zegt de pr-man van RGD. Als een ouder geen babyvoeding kan halen, kunnen ze naar het hoofdkantoor bellen of langs lopen.’ Het verkopen van blikvoeding voor baby’s is vanuit de overheid gedelegeerd naar de RGD.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!