Wijntuin vindt Hooghart beledigend naar Pater Weidman toe

1wijntuinOud-voorzitter van de Staten van Suriname, Emile Wijntuin, is van mening dat Ronald Hooghart discriminerend bezig is. Hij heeft daarom bewust gekozen om niet op de uitnodiging van de CLO in te gaan voor de onthulling van het borstbeeld van Hendrik Sylvester. Dit maakte hij per schrijven kenbaar aan de gastheer.
Wat de voormalige voorzitter enorm stoort, is dat er bij de uitnodiging ‘Het pater Weidmanplein’ niet was aangegeven als plaats van onthulling. In de uitnodiging wordt er alleen aangegeven dat op de hoek van de Fred Derbystraat en de Dr. Sophie Redmondstraat en pal tegenover het beeld van Fred Derby het beeld onthuld zou worden. ‘Dat er niets van Pater Weidman wordt gezegd, zie ik niet alleen als een miskenning, maar ook als een belediging naar Weidman toe’, zegt Wijntuin.
‘Als districtsgenoot en als Surinamer heb ik hoge achting voor de prestaties van de heer Sylvester. Hooghart heeft dit bewust gedaan. Ik ken hem, zo is hij van nature’, beweert Wijntuin. Wijntuin is van mening dat de regering de geschiedenis van Suriname niet waardeert. ‘Waar blijven de beelden van Johan Ferrier en Eddy Jharap’, vraagt Wijntuin zich af. Dinsdag werd het bronzen borstbeeld van Hendrik Sylvester onthuld door vicepresident Robert Ameerali in bijzijn van CLO-voorzitter Ronald Hooghart. Het borstbeeld dat door de regering gefinancierd is, kost Euro 40.000. Sylvester was 19 jaar onafgebroken voorzitter van de CLO. De Surinaamse onderwijzersbond en de Henry Sylvesterschool zijn ook naar hem genoemd.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!