Verdachte staat terecht voor mishandeling 81-jarige moeder

Iwan K. moest voor kantonrechter Robert Praag verschijnen, omdat hij zijn 81-jarige moeder T.S heeft mishandeld. Ook heeft hij het huis van zijn moeder vermoedelijk in brand gestoken. De 81-jarige moeder verklaarde tegenover de magistraat dat haar zoon stomdronken thuiskwam en tekeer begon te gaan. Zij zat op dat moment rustig op een stoel. Op een gegeven moment bracht de zoon haar twee schoppen toe, waardoor zij op de grond viel. Uit vrees rende zij naar haar andere zoon. Zij vernam later pas dat er brand in de woning was gesticht. Door heldhaftig optreden van de andere inwonenden van het huis kon de brand op tijd worden geblust, waardoor erger is voorkomen.
De broer van Iwan, A.C., vertelde aan de rechter dat hij weet dat zijn moeder uit vrees bij hem was gekomen en dat hij van haar had vernomen dat Iwan haar de schoppen had toebedeeld. Hoewel de moeder eerder had aangegeven voor het eerst door Iwan geslagen te zijn, vertelde A.C. een ander verhaal. Hij gaf aan dat Iwan zijn moeder vaker mishandelde, waardoor hij een onveilige situatie voor de bejaarde vrouw creëert. Hoewel beide getuigen vermoeden dat Iwan het pand in de fik heeft gestoken, heeft geen van hun het met hun eigen ogen waargenomen. De verbalisant belast met deze zaak was niet op de zitting aanwezig. Volgens het Openbaar Ministerie is het belangrijk de agent van politie te horen, omdat hij meer duidelijkheid in de zaak kan brengen. Hij wordt dus opnieuw gedagvaard. Op 23 april wordt de zaak verder behandeld.

error: Kopiëren mag niet!