‘De gele taxi moet Suriname veroveren’

1de gele taxi“Veiligheid staat centraal bij ons”, zegt een trotse Gilbert Purperhart. Hij introduceert op zaterdag 29 maart de Suriname Taxi Centrale (STC). Volgens Purperhart is de STC een unieke dienst die de gemeenschap middels een verkort nummer 1660 kan bereiken. De auto’s zijn herkenbaar aan een gele kleur, het zogenaamde ‘ yellow cab system’. Er zal ook gebruik gemaakt worden van een GPS-systeem, waardoor de STC-taxi’s getraceerd worden en de dichtstbijzijnde chauffeur naar de klant wordt gestuurd.
De general manager vertelt dat de prijzen op een aanvaardbare hoogte worden gehouden. Verder zijn zowel de chauffeurs als de inzittenden verzekerd. Om veiligheid bij de chauffeurs in te bouwen, hebben zij een ‘defensive driving’ training gevolgd.
STC is een taxibedrijf in een nieuw jasje. Zij opereerde onder Torarica Taxi- en Autoverhuurbedrijf, maar op een heel laag pitje. Van het jaar bestaat Torarica Taxi- en Autoverhuurbedrijf 55 jaar. De general manager hoopt dat met deze trend een stukje innovatie kan optreden binnen het taxiwezen. De voertuigen kan men zaterdag aan de Domineestraat bezichtigen.
Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme heeft sinds enige tijd de Taxiwet in voorbereiding, waarbij taxi rijden een vergunningplichtig beroep wordt. Ook moeten alle chauffeurs een training ‘defensief rijden’ volgen. Het invoeren van een GPS en een taximeter staat ook in deze wet. TCT was niet bereikbaar om de stand van zaken van deze wet aan te geven.

error: Kopiëren mag niet!