Problemen te Stalweide steken weer de kop op

2problemenAl een hele poos spelen er een aantal problemen binnen Stalweide in Nickerie. Volgens gewestelijk politiecommandant (gpk), Stanley Benschop, is het nu tijd om de problemen aan te pakken. Hij vindt dat de districtscommissaris (dc) van Nickerie, Wedperkash Joeloemsingh, de doorbraak moet brengen in deze zaak. Het systeem van management is verouderd, waardoor er steeds problemen ontstaan. Eén van de regels van de statuten luidt dat als kalveren geboren worden, zij voorzien moeten worden van een brandmerk. Gebeurt dit niet, dan is zo een beest eigendom van de Stalweide en dan heeft de voorzitter het recht om het te verkopen. Recentelijk is er een probleem ontstaan, waarbij de veehouder Peno Ramsamoedj aangeeft dat zijn koe gestolen zou zijn door de Vereniging van Veehouders in Nickerie.
Er was reeds door hem een brandmerk geplaatst op de koe, maar er is wederom een brandmerk geplaatst op de koe door de vereniging. Er is toen een hele heisa ontstaan tussen beide partijen, waarbij dhr. Ramsamoedj een aangifte heeft gedaan bij de politie. De gpk geeft aan afgelopen maandag gesproken te hebben met de burgervader. Samen zullen zij de problemen van Stalweide oplossen. Onderinspecteur van politie Henk Brunings zal de zaak verder leiden op instructies van de dc, samen met de hulpofficier mw. Ramnath. De voorzitter van de Vereniging van Veehouders in Nickerie, dhr Jaglal, geeft aan dat de koe geslacht zal worden.

error: Kopiëren mag niet!