Bewoner in donkere doodlopende straat is boos op EBS

Een boze bewoner van Houttuin zit al enige tijd in het donker. Hij woont in een doodlopende weg, waar er om de ene stroompaal straatverlichting is aangebracht. Hij bewoont het laatste huis in de straat. De laatste lantaarnpaal staat vlak voor zijn perceel. De verlichting van deze paal functioneert sinds enige weken niet naar behoren. Het gaat voor een half uur aan en valt dan uit voor drie uren. De bewoner heeft hierover gebeld naar de EBS en zijn grieven kenbaar gemaakt. Hem werd beloofd dat het binnen een week opgelost zou worden. Na meermalen bellen is de EBS eindelijk langsgekomen om te constateren dat een klein onderdeel verwisseld moet worden en dat de lamp verder in orde is. Dat was enkele weken geleden. De bewoner blijft elke week bellen naar de EBS alleen om steeds te horen “volgende week”. Hij is het beu om van het kastje naar de muur te worden gestuurd. “Ik betaal elke maand mijn rekeningen op tijd. Ik ben nooit achter. Dan kan ik toch ook wat service krijgen?”, vraagt hij zich gebelgd af.
Zijn zorgen hebben ook te maken met de toenemende criminaliteit. Er is pas nog een bejaarde mevrouw in de straat overvallen. “Ik wil niet de volgende zijn, omdat ik in het donker zit in een doodlopende weg”, zegt hij. Om deze reden wilde hij zijn juiste adres ook niet opgeven, “want dan lok je de dieven uit toch”, zegt hij. “De EBS weet precies om wie het gaat, want zij hebben mijn paalnummer en registratienummer. Ik hoop alleen dat zij nu snel komen en dit probleem verhelpen”, zegt de bewoner.

error: Kopiëren mag niet!