Hoe veilig is fietsen in Tamanredjo?

fietspad word vooral gebruikt door automobilisten die blijkbaar niet weten waar een fietspad voor dient. Fietsers worden zo gedwongen zich op het autogedeelte te begeven waar ze ten prooi kunnen vallen aan de vele snelheidsduivels
fietspad word vooral gebruikt door automobilisten die blijkbaar niet weten waar een fietspad voor dient. Fietsers worden zo gedwongen zich op het autogedeelte te begeven waar ze ten prooi kunnen vallen aan de vele snelheidsduivels

Hoe veilig is fietsen in Tamanredjo-2Slechts enkele weken na de officiële opening is een deel van het nieuwe wegdek te Tamanredjo al veranderd in een woestenij. Althans, dat zegt een buurtbewoner die zich enorm ergert aan het gedrag van de automobilisten. “Het gaat om het stuk bij de OS Tamanredjo!”, vertelt HK.
‘Het blijft allemaal onbestraft!’
“Door alle trucks vol zand, de lijnbussen en taxichauffeurs die doen alsof het een racebaan is!!! Vooral het zand dat van die trucks valt, zorgt ervoor dat de weg er nu al niet meer uitziet.” Volgens HK is het rijgedrag iets dat laat zien hoe asociaal maar vooral gemakzuchtig Surinamers kunnen zijn. “Het lijkt wel alsof de regels niet doordringen en het erge is nog dat het allemaal ongestraft blijft!!” Het meest ergert de bewoner van Tamanredjo zich aan het gebrek aan respect van de automobilisten voor fietsers en voetgangers. “Door ze allemaal maar hun gang te laten gaan, lijken we wel te wachten totdat er een ongeluk gebeurt. Die mensen rijden echt net alsof de duivel ze achterna zit!! Hoe veilig is het fietsen in Tamanredjo dan?!”
Hard en consequent optreden
Het asociale en gemakzuchtige gedrag is eerder regel dan uitzondering. Het fietspad wordt gebruik als parkeerplaats of plek om te laden en te lossen, zoals te zien is op de foto’s. Als er niet keihard en consequent opgetreden wordt door de autoriteiten aldaar, er is een politiepost aan die zelfde weg!, zal het niet lang duren voor het eerste dodelijke ongeval op het nieuwe wegdek een feit is en het zal dan ook niet lang meer duren voordat het wegdek weer aan onderhoud toe zal zijn wat ook weer de nodige kosten met zich mee zal brengen. Niet alleen de gemeenschap te Tamanredjo maar de gehele Surinaamse gemeenschap heeft er iets heel moois bij, we kunnen op zijn minst proberen er met elkaar zo lang mogelijk van te genieten!
Christio Wijnhard

error: Kopiëren mag niet!