Radarproject goedgekeurd door RvM

Op Wereld Meteorologische Dag heeft de minister van Openbare Werken (OW), Rabin Parmessar, de medewerkers van de Meteorologische Dienst meegedeeld dat station Zanderij over de doppler radar zal beschikken. Naast de radar zal er ook een hydrometisch apparaat worden aangeschaft.
Met de doppler radar kan er drie uur van tevoren de weersomstandigheden worden voorspeld. De Surinaamse Meteorologische Dienst beschikt nu zelf niet over een radar, zegt meteoroloog Duiker. De Surinaamse Meteorologische Dienst werkt op dit moment met gegevens en satellietfoto’s van andere organisaties in de regio. Parmessar heeft bij de toespraak niet exact aangegeven wanneer de Meteorologische Dienst de radar mag verwelkomen.
Als we de minister mogen geloven, zal er ook geïnvesteerd worden in het personeel. De doppler radar gaat 20 jaren mee en heeft een waarde van 1,5 miljoen Euro.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!