Inbreker was wandeling in magazijnruimte gaan maken

Anton Atoembe mag van kantonrechter Albert Ramnewash achttien maanden brommen. Atoembe heeft in de nacht van 13 november 2013 ingebroken in het magazijn van een supermarkt op Blauwgrond. Hierbij heeft hij blikken bier, flessen water, softdrinks, whisky en een gascilinder weggenomen. De winkeleigenaar ontdekte op de volgende dag dat de achterdeur van de opslagruimte open stond. Atoembe heeft de houten balken van het raam verwijderd, waarna hij het gaas heeft doorgesneden. Hierdoor heeft hij zich via het raam toegang tot de opslagruimte verschaft. De winkeleigenaar schakelde na het bekijken van de camerabeelden terstond de politie in. Atoembe, die een oud-bekende van de politie is, gaf op de vorige zitting aan dat hij inderdaad ingebroken had in de opslagruimte, maar dat hij alleen bier en whisky zou hebben weggenomen. Hij gaf aan dat hij een wandeling in de magazijnruimte was gaan maken en daarom bier en whisky heeft weggenomen. Atoembe heeft geen vaste woon- of verblijfplaats op Blauwgrond. Hoewel de verdachte ontkende de andere spullen te hebben weggenomen, is er volgens openbare aanklager Manro Danning voldoende bewijs, namelijk videomateriaal, dat aantoont dat de verdachte inderdaad al de spullen heeft meegenomen. “De verdachte heeft het eigendomsrecht van de aangeefster geschonden”, gaf Denning aan. De magistraat was dezelfde mening toegedaan en vonniste Atoembe conform de eis van het Openbaar Ministerie.
FR

error: Kopiëren mag niet!