Politie komt met andere verklaring: Rezah van Ommeren ‘wipte’ niet

Een diepgaand onderzoek verricht door de Verkeersafdeling van het ressort Wanica heeft meer duidelijkheid gebracht in het verkeersongeval, waarbij de motorfietsbestuurder Rezah van Ommeren het leven heeft gelaten. Uit onder andere getuigenverklaringen is naar voren gekomen dat Rezah op maandagmiddag 17 maart met hoge snelheid op zijn motorfiets over de Henry Fernandesweg reed. Hij reed naar de richting van het crematieoord. Hij kwam met zijn motorfiets op het wegdek te vallen en gleed met zijn motorfiets vanaf de linkerzijde van de rijbaan naar de rechterzijde, zijnde de rijhelft bestemd voor het verkeer komende vanuit de tegenovergestelde richting. Op dat moment kwam een personenauto vanuit de tegenovergestelde richting aanrijden. Rezah kwam met zijn motorfiets tegen de onderkant van de voorzijde van de auto aan. Deze klap was dusdanig dat de voorzijde van de auto zwaar beschadigd raakte. Na deze botsing gleed Rezah met een vaart door, terug naar de linkerzijde van de weg en kwam hard met zijn lichaam tegen een elektriciteitsmast aan, die langs de rijbaan stond. Rezah liep een aantal breuken op zoals een bekken-, boven- en onderbeenfractuur. De personenauto werd bestuurd door een buitenlander, die alle bescheiden heeft waaruit blijkt dat hij bevoegd is om hier te lande een auto te mogen besturen. De chauffeur kwam uit een zijweg die ongeveer 600 meter verwijderd is van de plek waar de botsing tussen de auto en de motorfiets plaatsvond. De onderlinge afstand van de plek waar Rezah met zijn motorfiets is komen te vallen om vervolgens door te glijden naar de auto is ongeveer 65 meter. De onderlinge afstand tussen de plek waar Rezah met zijn motorfiets tegen de auto aankwam en de mast waartegen hij met zijn lichaam aankwam is ongeveer 55 meter. Verder is onomstotelijk komen vast te staan dat Rezah niet aan het “wippen” was toen hij tegen de personenauto botste. Een politieambtenaar van het politiebureau 3e rijweg (bekend als post Kwatta) die een getuige als eerst in het kort heeft verhoord, heeft die getuige hoogstwaarschijnlijk verkeerd begrepen. Die getuige zou aan de ambtenaar hebben gezegd dat het voorwiel van de motorfiets in de lucht was kort voordat de motorfiets tegen de auto aankwam. De ambtenaar heeft toen gevoeglijk aangenomen dat Rezah het voorwiel van de motorfiets van de grond had getild tijdens het rijden, het zogenaamde “wippen”. Dit blijkt dus niet het geval te zijn. De Publiciteit en Informatiedienst betreurt het als er enig ongerief is ontstaan uit de eerdere berichtgeving omtrent het verkeersongeval van Rezah van Ommeren. (KPS)

error: Kopiëren mag niet!