Adna stuurt Watson naar huis

watMinister Ismanto Adna van Sport- & Jeugdzaken heeft gisteren 24 maart 2014 per brief aan de directeur van Sportzaken, Michael Watson, laten weten dat hij ontheven is uit zijn functie. In de brief wordt als argument genoemd, de inmiddels beruchte woorden:’ nieuwe beleidsinzichten’. Verder staat in de brief dat Watson ter beschikking van de minster is gesteld.
Dagblad Suriname nam contact op met Watson en die bevestigde dat hij een ontheffingsbrief van de minister heeft ontvangen. “Het is zeer onprettig. Als het een regeringsbesluit is, dan zal ik ze de ruimte geven om haar werk te doen. Als ik een sta in de weg ben dan treed ik terug, maar het moet wel op een richtige manier gebeuren. Als dat niet zo is, ken ik ook ander wegen. Verder heb ik voor mezelf besloten om niet in de publiciteit te treden”, zegt de bescheiden Watson. Twee jaar geleden had Adna ook geprobeerd Watson te ontheffen, maar door politieke druk vanuit de andere coalitiepartners, media en maatschappelijke groeperingen, werd dit besluit toen teruggedraaid. Een ontheffing vindt pas plaats met toestemming van de president of vicepresident.
Eerder is ook het hoofd van de Financiële Zaken van dit ministerie, Raymond Sabajo ‘overgeplaatst’. De reden voor zijn overplaatsing is ook heel vaag. Sabajo heeft zelf nog steeds geen schrijven van de minister ontvangen

error: Kopiëren mag niet!