Nieuwe politievoertuigen moeten correct ingezet worden

Het Korps Politie Suriname te Nickerie is nu zeven voertuigen rijker. Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie had eerder aangegeven dat er een bezending voertuigen voor de politie op komst is en Nickerie is deze keer in aanmerking gekomen. De voertuigen zijn zwart-wit gelakt. Het ligt volgens het KPS in de bedoeling dat deze voertuigen in diverse ressorten zullen worden ingezet om de veiligheid in het district te verhogen en alle vormen van criminaliteit aan te pakken.
Een agent van Nickerie, die anoniem wenst te zijn, geeft aan geconstateerd te hebben dat de nieuwe voertuigen gebruikt worden voor privédoeleinden. Hij geeft aan dat het korps de voertuigen heeft aangeboden en ze voor de daarvoor bestemde doeleinden gebruikt moeten worden. “En niet om schoolkinderen op te halen en af te zetten of om privézaken in orde te maken”, zei hij. In het verleden is dit vaak gebeurd, waardoor er geen politievoertuigen beschikbaar waren om ingezet te worden voor calamiteiten. Om dit probleem te verhelpen, heeft het KPS gezorgd voor optimaal vervoer. ‘Dus er moet geen misbruik gemaakt worden van deze voertuigen.’

error: Kopiëren mag niet!