Boeroe Swing en Fernandes Bottling werken samen

IFIn het kader van het 75-jarige bestaan van Coca Cola in Suriname werd bekend gemaakt dat het bedrijf zal samenwerken met Boeroe Swing. Zowel Boeroe Swing als Fernandes Bottling Company heeft dezelfde overtuiging op het gebied van beweging. Bewegen reageert als medicijn voor diverse gezondheidsproblemen.
Beweging is het vak van Boeroe Swing Paramedisch Praktijk en Coca Cola staat aan het andere eind hiervan. “Coca Cola is op zoek naar de balans en samen gaan ze in de praktijk kijken hoe de beste resultaten te bereiken. Men gaat vooral in de wijken proberen om de kinderen aan het bewegen te krijgen.” Zo laat Bastiaan de Boer weten. Op dit moment wordt specifiek nagedacht over en gezocht naar projecten om kinderen in de buurten aan het bewegen te krijgen. In sommige wijken is dit proces al op gang gezet, maar niet overal is zulks het geval. Niet alle wijken beschikken over de basisvoorwaarden. Er ligt een idee klaar om dagelijks een tv-programma uit te zenden voor kinderen. Op verschillende locaties wordt er gekeken of er een mogelijkheid is om een competitiemodel uit te zetten. Voetbal, atletiek en andere sporten moeten kinderen prikkelen om te gaan bewegen. “Het maakt niet uit wat ze doen, zolang ze maar beginnen”, zegt Bastiaan.
Gezondheidsproblemen moeten niet onderschat worden. De nodige aandacht om zulke problemen te voorkomen, is dringend geboden. ‘Wij moeten er alles aan doen dat wij en onze kinderen steeds een gezonde leefstijl eropna houden en steeds gezond blijven. Binnen Fernandes Bottling zal in de toekomst mogelijk ook een bedrijfsscreening komen en gekeken worden naar het gezondheidsgedrag. Dit wordt in beeld gebracht door de mensen te meten en testen. Het heeft als doel om een gezonde leefstijl te krijgen door middel van beweging. Uit de metingen en testen worden er verschillende beweegprogramma’s samengesteld waar de werknemers aan mee kunnen doen ter verbetering van de gezondheid.
“Internationaal is Coca Cola beweging aan het promoten. Het is een concept dat vanuit Amerika is overgekomen. Coca Cola is gespecialiseerd in de intake van energie en Boeroe Swing is gespecialiseerd in het gebruiken van energie”, legt Bastiaan de Boer uit.

error: Kopiëren mag niet!