Warsodikromo wil structurele oplossing van de overheid zien

NDP-parlementariër Jenny Warsodikromo vindt dat de regering met structurele oplossingen moet komen als het gaat om onderhoud van trenzen in Commewijne. Het ministerie van Openbare Werken heeft vorig jaar 75% van de trenzen in Commewijne opgeschoond. Het DNA-lid vraagt zich af wie de onderhoudswerkzaamheden nu moet verrichten, gezien het feit dat de trenzen nu weer bebost zijn.
Gisteren kaartte de sluiswachter het probleem aan bij Warsodikromo. ‘Als het zo doorgaat en de trenzen verstopt raken, hebben we de landbouwers straks op ons dak’, zegt de parlementariër. De trenzen opschonen en daarna niet meer onderhouden, valt voor Warsodikromo onder de noemer ‘halve werkzaamheden’. De minister van Openbare Werken, die ook lid is van de NDP, heeft de mensen hierover nog niet aangesproken, maar dat zal wel bij de begrotingsbehandeling gebeuren.
Boten kopen en die permanent inzetten, zodat de daarvoor aangetrokken arbeiders de trenzen opschonen, lijkt meer op een structurele oplossing voor Warsodikromo. ‘Iedere keer een graafmachine inhuren, komt de regering heel erg duur te staan.’
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!