Unasur meeting: Focus op obesitas en overgewicht, dengue en chikungunya en beleidsvoering

1UNASUR ministeriele meeting SIMG_6757Bij de achtste Zuid Amerikaanse gezondheidsraad van Unasur werd gister de ministeriële meeting gehouden. Deze meeting bestond uit ministers van Volksgezondheid van de Unasur-landen. De focus van Suriname lag bij de gezondheidskwesties zoals obesitas en overgewicht, dengue en chikungunya, en de beleidsvoering. Dr Lesley Resida, directeur van BOG tevens waarnemend directeur van het ministerie van Volksgezondheid, gaf aan dat er een gezamenlijk Unasur-beleid gevoerd zal worden ten aanzien van de verschillende gezondheidsvraagstukken binnen de regio. Lidlanden hebben nog veel te maken met dreigingen van bepaalde ziektes en chronische aandoeningen.
Op de vraag wat het beleid van BOG is met betrekking tot chikungunya geeft de directeur aan dat zij in een vergevorderd stadium zijn wat de voorbereiding betreft en kennis van deze ziekte. Verder geeft hij aan dat de acties die genomen worden bij het voorkomen van dengue ook gehanteerd kunnen worden bij het voorkomen van chikungunya, zoals het bestrijden van broedplaatsen etc. Ook worden er verschillende testen uitgevoerd naar deze ziekte. Er zijn acties gaande en het zit in de planning dat de samenleving op de hoogte gehouden zal worden, aldus Resida.

error: Kopiëren mag niet!