Kantonrechter Wijnhard: “Geen reden om strafvoorstel OM te mitigeren”

De rover Danny Jubitana mag van kantonrechter Sieglien Wijnhard twaalf maanden brommen. Volgens de magistraat gaat het om een ernstig strafbaar feit. ‘De benadeelde kende de verdachte heel goed, waardoor hij in goed vertrouwen met Danny is meegegaan naar de aangewezen plek om een halsketting te kopen, niet wetende dat er een plan tegen hem beraamd was om hem zijn bezittingen afhandig te maken.’ Zij zag daarom geen reden om het strafvoorstel van het Openbaar Ministerie te mitigeren. Zijn comparant Julio Pikintio werd vrijgesproken. Jubitana heeft tezamen en in vereniging met Pikintio en nog een derde tot nog nu toe onbekende comparant, de persoon van Viresh D. beroofd. Jubitana had aan de benadeelde Viresh voorgesteld om een halsketting bij zijn broer te kopen. Viresh moest met Jubitana meerijden naar de locatie van de broer van Jubitana. Toen zij op de plaats van bestemming aankwamen, werd Viresh op een brute wijze door Jubitana en zijn twee comparanten van zijn bezittingen beroofd. De veroordeelde werd positief door Viresh herkend. Zijn vermoedelijke comparant Pikintio werd ook in deze zaak betrokken, maar werd niet positief herkend. Pikintio, die eerder in vrijheid was gesteld, was niet op de terechtzitting aanwezig. De magistraat vonniste conform de eis van openbare aanklager Astrid Niamat.
FR

error: Kopiëren mag niet!