Quota Suriname ondersteunt 13 sociale projecten

Quota Suriname ondersteunt 13 sociale projectenQuota International of Suriname vierde op vrijdag 14 maart 2014 haar 17e verjaardag. Al jaren reikt Quota in het kader van haar “Kleine Projecten” cheques uit rond haar verjaardag en dit jaar heeft zij een totale waarde van SRD 41.000,- overhandigd aan dertien (13) instellingen. Enkele van deze instellingen zijn: Annie Creche, waar kinderen met een geestelijke beperking professioneel worden begeleid, Uma na’bi fadon waar activiteiten voor kansarme vrouwen worden georganiseerd, Stichting Mijnzorg waar met HIV/AIDS besmette kinderen worden opgevangen, Stichting Het Moederhart Nickerie waar verschillende activiteiten georganiseerd worden met als doel vrouwen weerbaar te maken, Stichting YES die zich richt op het empoweren van kwetsbare jongeren, Lotjeshuis, waar ondervoede baby’s, peuters en kleuters worden verzorgd, Kennedyschool voor dove- en slechthorende kinderen in de leeftijdscategorie van 4 tot 18 jaar, Jule Fernandes school die moeilijk lerende kinderen aangepast onderwijs biedt. Deze gelden zullen besteed worden aan het lenigen van allerlei noden, zoals: het repareren van elektrische installaties van een kindertehuis, de aanschaf van naaimachines op een school voor speciaal onderwijs of het laten verzorgen van een cursus creatief schrijven voor bewoners van een tehuis waar verwaarloosde kinderen worden opgevangen. Quota Suriname is een service club waarvan de leden professioneel werkende vrouwen zijn die zich sterk maken voor sociaal zwakke groepen in Suriname. Zij is lid van Quota International Inc, dat wereldwijd bestaat uit meer dan 250 clubs verspreid over 5 continenten. Jaarlijks organiseert Quota verschillende activiteiten om fondsen te werven. De grootste en bekendste fundraisingactiviteit van Quota is de jaarlijkse Men Cook-out, waarbij mannen van binnen en buiten Suriname kosten noch moeite besparen om de aller-lekkerste gerechten klaar te maken, deze te verkopen en de totale opbrengsten te schenken aan Quota. Dankzij deze koks kan Quota op haar beurt, de ontvangen gelden besteden aan het realiseren van projecten ten behoeve van haar doelgroepen waarvan kinderen en volwassenen met een beperking, ondervoede en verwaarloosde kinderen en senioren burgers enkele zijn. De overhandiging van de cheques werd gedaan door Jerry Sadiek van Kuldipsing, die namens alle sponsors van Quota (met name de koks) aanwezig was.

error: Kopiëren mag niet!