Record: 8 masten aangereden op Phagwa-avond

De Energiebedrijven Suriname (EBS) heeft op 16 en 17 maart 8 aangereden masten moeten registreren. Volgens de afdeling Trouble Shooting is dit een ongekend aantal dat nooit eerder is gezien. Op 16 maart werden 5 elektriciteitspalen aangereden. Op 17 maart waren dat 3. Het valt op dat de meeste masten in de ochtenduren worden aangereden. Opmerkelijk is dat tijdens nationale feestdagen er pieken van aangereden masten worden geregistreerd. De EBS doet een beroep op de gemeenschap, in het bijzonder de weggebruikers, om niet achter het stuur plaats te nemen indien men meer dan een glaasje bier of shot sterke drank op heeft. ‘Ook als u zich slaperig voelt, is het beter of uit te slapen of u te laten vervoeren.’ De stroomonderbrekingen bezorgden de directe buurten een overlast.

error: Kopiëren mag niet!