Parmessar: ‘Wij hebben niets te verbergen’

Bij het antwoorden van vragen, gesteld door parlementsleden aan de regering tijdens de openbare vergadering van 13 maart 2014, zei de minister van Openbare Werken, Rabin Parmessar, tot twee keren toe dat zij niets te verbergen hebben. ‘Vanaf mijn aantreden op 21 juni 2013 zijn alle aanbestedingen conform de wettelijke bepalingen geschied’, benadrukte de minister. Alles is geschied middels openbare aanbestedingen dan wel op uitnodiging. Er zijn slechts vijf zaken, waarvoor een uitzondering gemaakt moest worden. In dit geval kan gedacht worden aan de bouw van een nieuwe brug te Carolina, de betaling van de legio kosten die ontstonden na het opzeggen van het contract voor de bouw van de Carolinabrug en het ontwerpen en bouwen van prefab woningen in het district Wanica.
Randjietsingh (VHP/ Nieuw Front) plaatste de kritische kanttekening dat president Bouterse had aangegeven dat de kosten niet betaald zouden worden en nu komt de minister aangeven dat de legio kosten, die ontstaan zijn door het opzeggen van het contract, wel betaald zijn. De minister ging ook in op de manier waarop bouwvergunningen worden verstrekt, het onderhouden en repareren van dijken in het district Commewijne en de bouw van een dijk in het Weg naar Zee-gebied. De minister benadrukte dat er voortaan niet meer gebouwd mag worden op bermen, onderhoudsstroken en andere openbare ruimten. Hiervoor zal ook advies van de districtsraad ingewonnen worden. Hij ging ook in op de kwestie van het bouwsel te De Boerbuiten, waartegen met name de buurtbewoners bezwaar hadden. Hij hield het parlement voor dat de eigenaar, na de vele opmerkingen, nu een gewijzigd bouwplan heeft ingediend dat in behandeling is bij het ministerie. Het pand zal dienen als opslag dan wel magazijnruimte. Hij hield het parlement verder voor dat de dijken in Commewijne, die dringend aan renovatie toe zijn, in het dijkenbouwprogramma zijn opgenomen en binnenkort gerenoveerd zullen worden. Nu worden er technische opnames gedaan.
Aanvang bouw zeewering Weg naar Zee kan nog binnen deze regeertermijn
Volgens de inspanningen die nu gepleegd worden, kan volgens Parmessar nog binnen deze regeertermijn een aanvang gemaakt worden met de bouw van de zeewering dan wel zeedijk in het Weg Naar Zee-gebied. De dijk zou moeten lopen van Leonsberg naar Pomona. In de periode 2005–2008 is er een onderzoek gedaan en de resultaten zijn ook gepresenteerd. Echter is de situatie anno 2014 aanzienlijk veranderd en men is thans bezig met het verrichten van metingen. Om te voorkomen dat het Weg naar Zee-gebied onder water komt te liggen, worden er nu noodvoorzieningen gepleegd. Parlementariër Marinus Bee vroeg ook de aandacht van de regering voor Albina. Bij een hevige regenval of als er sprake is van springvloed, lopen scholen en het aldaar gevestigd kampement onder water.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!