Zestien nieuwe verpleegkundigen voor RGD

De Regionale Gezondheidsdienst (RGD) heeft er 16 nieuwe verpleegkundigen bij. De 16 dames kregen uit handen van de verpleegkundig directeur van het RGD, Irma Abdoelaziz-Djabarkhan, hun certificaat uitgereikt. Het RGD was ook de initiatiefnemer voor deze opleiding. De 16 zijn de eerste lichting schoolverpleegkundigen die worden opgeleid op Covab. De RGD-directrice hield ook een presentatie over het schoolgezondheidsprogramma, waar de nieuwe schoolverpleegkundigen zich mee bezig zullen houden. Er zijn ruim 277 scholen waar de RGD zorgt voor bijvoorbeeld vaccinaties, maar ook voorlichting en bijvoorbeeld de opsporing van verborgen kwalen, besmettelijke aandoeningen en aandoeningen die het leerproces kunnen belemmeren.

De bestgeslaagde van de groep was Rolisa Partoredjo.  Zij werd extra in het zonnetje gezet door collega’s en leidinggevenden
De bestgeslaagde van de groep was Rolisa Partoredjo. Zij werd extra in het zonnetje gezet door collega’s en leidinggevenden
Voor er een tweede lichting zal worden opgeleid, wil men eerst evalueren en kijken of en wat de verbeterpunten zijn. Tijdens de certificaatuitreiking werd de bestgeslaagde, Rolisa Partoredjo, extra in het zonnetje gezet. Coördinator van de opleiding Schoolverpleegkunde, Berryl Ceder-Boyce, gaf aan zeer tevreden te zijn over de nieuwe lichting, allemaal dames. ‘Er zaten geen heren tussen. Ik denk dat zij Verpleegkunde misschien niet zo interessant vinden, maar het is wel nodig want patiënten zijn zowel mannelijk als vrouwelijk.’
Christio Wijnhard

error: Kopiëren mag niet!