Weer 5000 krapé-eieren vernietigd

Weer 5000 krapé-eieren vernietigtiOpnieuw werd een lading van maar liefst 5.000 illegale krapé-eieren, of schildpaddeneieren, op vrijdag 7 maart in Nieuw-Amsterdam vernietigd. De eieren werden gedumpt in de Surinamerivier. Gewestelijk politiecommandant van Commewijne, Kenneth Emmanuels, verklaart dat de eieren in beslag werden genomen in de nacht van woensdag 5 maart op donderdag 6 maart omstreeks 00:30 uur. ‘De stropers werden ook diezelfde nacht gearresteerd. Ze kregen eveneens een boete van SRD 20.000 opgelegd en zullen voor een openbaar proces verschijnen’, aldus Emmanuels. Het stropen van de krapé-eieren blijft nog steeds een groot probleem. In dit seizoen zijn er al meer dan 10.000 eieren in beslag genomen. Vorig jaar werd een aantal van 55.000 in beslag genomen.
Sara Van Obbergen

error: Kopiëren mag niet!