Vissers Pomona vragen Relyveld om officiële titel eigendom

Vissers Samin Soetowidjojo wil dat het probleem omtrent de officiële titel van zijn eigendom eindelijk wordt opgelost
Vissers Samin Soetowidjojo wil dat het probleem omtrent de officiële titel van zijn eigendom eindelijk wordt opgelost
Op vrijdag 7 maart bezocht minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) Steven Relyveld het vissersdorpje Pomona om te praten met de lokale vissers. Zij klagen over het feit dat ze nog altijd geen officiële titel over hun eigendom hebben. ‘In de veertig jaar dat ik hier woon, is het probleem nog altijd niet opgelost’, vertelt visser Samin Soetowidjojo.
‘Doordat we geen rechtmatige titel over onze eigendom hebben, hebben we ook niet echt grenzen aan ons gebied. Doorheen de jaren is de lokale bevolking gewoon begonnen met huizen bouwen op de grond van Pomona, maar er werd nooit iets officieel op papier gezet. Daarom vragen we aan de minister om eindelijk werk te maken van dit probleem’, legt Soetowidjojo uit.
Minister Relyveld zei tegen de vissers dat het op zich niet moeilijk is om het probleem op te lossen, aangezien de juiste documenten al zijn opgesteld. Hij verklaarde dat hij samen met de geschikte personen terug naar Pomona zal keren om met de vissers over het probleem te praten en om uiteindelijk tot een oplossing te komen.
Sara Van Obbergen

error: Kopiëren mag niet!