Strafzaak Dino Bouterse uitgesteld naar 27 maart

Dino Bouterse
Dino Bouterse
De strafzaak tegen Dino Bouterse is wederom uitgesteld. Het staat nu op 27 maart voor inhoudelijke behandeling. Ook deze keer was het de verdediging die om uitstel vroeg. Volgens de Amerikaanse justitie heeft Dino Bouterse grote aantallen mensen die verdacht worden van lidmaatschap van de terreurorganisatie Hezbollah, Surinaamse paspoorten aangeboden. Hij zou daarvoor miljoenen Amerikaanse dollars hebben gevraagd. Met Suriname als permanente basis zouden zij aanslagen kunnen voorbereiden op Amerikaanse doelen. Achteraf bleken het undercover agenten te zijn van de Amerikaanse Drugsbestrijdingsdienst (DEA). De aanklager legt in de dagvaarding uit hoe Bouterse is gefilmd, onder meer tijdens het plannen van drugstransporten en het steun willen verlenen aan de terreurorganisatie Hezbollah.
Het Amerikaanse OM stelt verder dat Dino Bouterse met deze undercoveragenten heeft gesproken over het opzetten van trainingskampen voor de Hezbollah in Suriname. Hij verschafte een agent een vals paspoort waarmee hij Suriname kon binnenkomen om een trainingslocatie te inspecteren.
Ondertussen loopt de uitleveringszaak tegen zijn comparant Edmund Quincy Muntslag op Trinidad. Tegen Muntslag is er vooralsnog geen terrorismeaanklacht ingediend.

error: Kopiëren mag niet!