Minister Belfort: “Generaal pardon niet vanzelfsprekend voor alle illegalen”

‘Niet elke illegale zal per definitie een generaal pardon krijgen’, zegt de minister van Justitie en Politie, Edward Belfort. Het vorig jaar deden enkele Chinese organisaties het verzoek om een generaal pardon te verlenen aan de illegale Chinezen die hier gehuisvest zijn. Het proces is intussen al ingezet, niet alleen voor de Chinese gemeenschap, maar voor alle illegalen die hier woonachtig zijn.
Belfort gaf aan dat het niet vanzelfsprekend is dat elke illegale een legaal verblijfsstatus zal gaan bezitten. ‘Er zijn ongedocumenteerde personen hier, we weten niet wie ze zijn en dat kan een gevaar vormen op lang termijn’, is de minister van mening. Na de registratie zal worden gekeken wie voldoet aan de voorwaarden.
30.000 illegalen in Suriname
Enkele ambassades hebben al advertenties geplaatst voor illegalen om zich te registreren. Er is voor deze procedure gekozen omdat de afdeling Vreemdelingendienst onderbemand is. Er zijn ongeveer 30.000 illegalen zegt de Vreemdelingendienst en er is niet genoeg personeel om de illegalen van dienst te zijn. Henk Herrenberg gaf aan dat dit wel de laatste keer wordt dat er een illegaal pardon wordt verstrekt aan mensen woonachtig in Suriname die door nalatigheid geen legale verblijfstatus hebben.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!